راهنمای خرید شیشه شیر و سرشیشه نوزاد 

« راهنمای خرید شیشه شیر و سرشیشه نوزاد » پروسه انتخاب از بین برندها و سایزهای مختلف آن که معمولا بسیار سردرگم کننده نیز هست را برای شما آسان تر می سازد. در ادامه، جمع بندی جامع و مانعی ارائه کرده ایم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود و کودکتان اتخاذ کنید.  سوال اولی که معمولا در خرید شیشه شیر و سرشیشه نوزاد با آن روبرو میشویم این است:

 

به چند عدد شیشه شیر و سر شیشه نیاز پیدا خواهم کرد؟

 تعداد شیشه ها بستگی به دفعات استفاده کودکان از شیشه شیر دارد. نوزادان، به طور کلی بین 10 تا 14 بار در 24 ساعت تغذیه می کنند و با رشد بیشتر آنها، دفعات تغذیه شان نیز کمی کاهش می یابد. اگر تنها روش تغذیه نوزادتان از طریق شیشه شیر است - چه شیر خشک و چه شیر مادر- احتمالا برای شروع، حدودا به چهار تا شش شیشه شیر و همچنین سر شیشه نیاز پیدا کنید. تعداد بیشتر شیشه شیر، این امکان را برایتان فراهم می کند تا بتوانید آن ها را بین وعده های غذایی استریل کنید. اگر قصد دارید گه گاه یا یک بار در روز از شیشه شیر استفاده کنید، خرید تنها یک عدد می تواند منطقی باشد. اگر کودک قرار است تنها از شیر مادر تغذیه کند، شیشه شیر، تنها برای خوردن آب کودک استفاده خواهد شد.  

 

چه سایزی از شیشه شیر ها، برای کودک ضروری است؟

دومین سوالی که در راهنمای خرید شیشه شیر و سرشیشه نوزاد به آن بر می خوریم، اندازه و سایز شیشه است. شیشه شیرها در دو سایز عرضه می شوند، شیشه شیر های کوچک با ظرفیت 150 میلی لیتر (5 اونس) و شیشه شیر های بزرگ با ظرفیت 250 میلی لیتر (9 اونس). در چند هفته اول، نوزادان به دلیل کوچک بودن معده هایشان بسیار کم تغذیه می کنند. شیشه شیر های کوچکتر برای این دوره مناسب تر هستند. برای صرفه جویی در هزینه ها، اقدام به خرید شیشه های بزرگتر نکنید. چرا که کودک، با شیشه های بزرگتر، بیش از میزانی که نیاز دارد، تغذیه می کند و همین مسئله نیز ممکن است منجر به بروز چاقی و سایر بیماری های گوارشی در سنین کودکی گردد.

والدینی که با شیشه به کودکشان شیر می خورانند، متوجه می شوند که با رشد کودک و افزایش مصرف او، می بایست شیشه شیرهای بزرگتری را تهیه کنند.این مسئله در هر نوزادی متفاوت است، بنابراین سن مشخصی برای عوض کردن سایز شیشه وجود ندارد. درمورد میزان نیاز کودک، می توانید از نشانه هایی که او بروز می دهد و الگوی سیری و گرسنگی او، پیروی کنید.

 

چه نوع شیشه شیری برای تغذیه بهتر است؟

از سال 2011، کمیسیون اروپا استفاده از ماده شیمیایی بیسفنول A (BPA) را در شیشه شیر کودک ممنوع کرده است. علت این امر، نگرانی هایی در مورد امکان خروج مواد شیمیایی مضر و جذب آن در بدن نوزادان بود. بعد از این تصمیم گیری، در کشورهایی همچون انگلستان دیگر هیچ یک از شیشه شیرها نباید BPA داشته باشد.

بسیاری از والدین نیز می خواهند بدانند که «کدام مارک و برند شیشه شیر کودک بهتر است؟» واقعیت این است که در این مورد هیچ تحقیق مستقلی صورت نگرفته است. نشان دادن تفاوت ها در الگوی تغذیه با مارک های مختلف شیشه شیر یا سر شیشه ها نیازمند انجام گرفتن تحقیقات مستقل است.
در اینجا مروری بر انواع اصلی شیشه شیر های موجود در بازار می اندازیم:

 

شیشه شیرهای اصلی

شیشه شیرهای اصلی، بطری های استانداردی هستند که به شکل باریک و استوانه ای تولید می شوند. آن ها معمولاً با سر شیشه ها و درب های مخصوص خودشان می آیند و قیمت مناسبی دارند. این شیشه شیرها را می توان از تمامی فروشندگان و عرضه کنندگان محصولات کودک تهیه کرد. تنها اشکالی که بر این بطری ها وارد است، دشوار بودن پر کردن آن ها به علت گردن باریکشان است.

 

شیشه شیر های ضد نفخ یا ضد قولنج

این شیشه ها گران تر از کالاهای مشابه خود بوده و طراحی آن ها احتمال بروز علائم قولنج و نفخ را کاهش می دهد. این شیشه شیر ها معمولاً دارای دریچه های هوا، لوله یا کیسه های جمع شونده هستند تا میزان هوایی که توسط کودک بلعیده می شود را کاهش دهند. تحقیقات مستقلی در مورد اینکه آیا این ادعا ها صحیح هستند یا نه انجام نشده است و تمام ادعاها مبنی بر انجام یافتن تحقیقات از جانب خود تولید کنندگان است. برخی می گویند برای جلوگیری از نفخ کودک باید سرشیشه را خالی نگذاشت. در این حال، اگر جریان شیر سریع بوده و در کنترل کودک شما نباشد، به احتمال زیاد باعث سوء هاضمه یا گاز می شود. در کل، استفاده از این بطری ها یک درمان تضمینی نیست. برخی از والدین آن ها را مفید می دانند اما برای همه نوزادان کاربرد مشابه را ندارد. از سوی دیگر، ممکن است تمیز کردن آن ها نیز به دلیل ساختار پیچیده ترشان دشوارتر باشد.

 

شیشه شیر های گلو گشاد

این بطری ها کوتاه تر و عریض تر از بطری های اصلی هستند، اما می توانید به همان میزان شیر در آن ها بریزید. آن ها معمولاً به جای سرشیشه های لاتکسی سیلیکونی عرضه می شوند و دارای درب آب بندی شده هستند. برخی از مزایای استفاده از این بطری ها این است که می توان آن ها را به راحتی پر و تمیز کرد. از سوی دیگر، آن ها می توانند فضای بیشتری را در یک دستگاه استریل کننده اشغال کنند، بنابراین احتمالاً نتوانید به طور همزمان تعداد زیادی از شیشه های کودک را یکجا بشویید.

 

شیشه شیرهای  آماده برای تغذیه

فرمول پودری و به عبارتی پودر شیر خشک استریل نیست، بنابراین باید از آب در دمای 70 درجه برای از بین بردن باکتری های موجود استفاده کنید. اگر آب خیلی داغ باشد می تواند از مزایای تغذیه ای پودر بکاهد، اما اگر خیلی سرد باشد ممکن است باکتری های موجود در پودر را از بین نبرد. بطری های «آماده برای تغذیه» حاوی شیر آماده ای است که قبلاً استریل شده است.

اگر توصیه های پزشک کودک، مبنی بر استفاده از شیشه شیرهای آماده باشد، باید از توصیه های پزشک پیروی کنید. اما متاسفانه، این شیشه شیرها گران تر هستند و برای محیط زیست نیز آسیب زا می باشند

 

از کدام سرشیشه ها استفاده کنیم؟ سیلیکون یا لاتکس؟

پستانک ها از سیلیکون یا لاتکس ساخته می شوند. سیلیکون نسبت به لاتکس انعطاف پذیری کمتری دارد اما از دوام بیشتری برخوردار می باشد. بنابراین، باید مرتبا تعویضشان کنید.

برخی از والدین به دلیل خطر ابتلا به آلرژی به لاتکس در استفاده از سر شیشه های لاتکس محتاط هستند، به خصوص اگر در سابقه خانوادگی شان حساسیت به لاتکس متداول باشد.

طیف وسیعی از سر شیشه ها در بازار وجود دارد که انتخاب ان ها بسیار سردرگم کننده است. آن ها از نظر عرض پایه و طول نوک پستان متفاوت هستند. برخی از سر شیشه ها، با هدف شبیه سازی به سینه مادر و همچنین شبیه سازی به تجربه شیردهی توسط مادر، به بازار عرضه می شوند، اما هیچ مدرک مستقلی نیز از موفقیت و صحت این روش ها در دست نیست.

اگر تغذیه کودک به شکل مختلط است؛ یعنی هم از شیشه شیر و هم از سینه تغذیه می کند، انتخاب سر شیشه ای که کودک را تشویق کند تا دهان خود را کاملا باز نگه داشته و کل پستانک را به جای فقط نوک آن بخورد، می تواند مفید واقع شود. آن سرشیشه هایی که قاعده پهن ​​و طول نوک پستان کوتاه تا متوسط ​​دارند، نوزادان را تشویق می کنند تا دهان خود را کاملا باز کنند و زبان خود را دور سر پستانک قرار دهند.

 

چه زمانی باید اندازه سرشیشه را عوض کنیم؟

میزان عبور شیر، به اندازه یا تعداد سوراخ های سرپستانک اشاره دارد. این سوراخ ها، بر سرعت «جریان یافتن» شیر از سر پستانک به دهان کودک تأثیر می گذارد. سر شیشه ها بر اساس جریان آهسته، متوسط ​​و سریع طبقه بندی می شوند.

جریان آهسته به طور کلی برای نوزادان مناسب تر می باشد، چرا که هم مادر و هم کودک در حال یادگیری نحوه تغذیه هستند. اگر سرعت جریان خیلی سریع باشد، این سرعت، پروسه تغذیه را دشوارتر می سازد. در این صورت، نوزادان کنترل بسیار کمی بر نحوه تغذیه خود خواهند داشت: شیر، سریعتر از آن چیزی که می توانند آن را ببلعند به داخل دهانشان می ریزد. و همین نیز احتمال دارد باعث سرفه یا مسدود شدن راه گلو و تنفس کودک شود، از سویی اگر کودک موفق شود تا جریان را کنترل کند، میزان اضافی شیر را از دهانش بیرون خواهد داد. این علائم نشان از احساس ناراحتی آن ها می باشد. سو هاضمه یکی دیگر از مشکلات سر شیشه های نامناسب است. کودکان، اگر نتوانند میزان تغذیه را کنترل کنند، احتمال اینکه بیش از حد تغذیه شوند بالا است.

وقتی نوزادان کمی بزرگ تر شوند و به تغذیه با شیشه عادت کنند، می توانید از جریان های متوسط سر پستانک ها استفاده کنید. کافی است علائم و راهنمایی هایی که خود کودک نشان می دهد را دنبال کنید تا ببینید چه پستانکی برای او مناسب است. برخی از نوزادان ترجیح می دهند ماه ها روی سر پستانک های جریان آهسته بمانند. همچنین می توانید سرپستانک های واریفلو را بخرید که سرعت جریان آن متفاوت باشد.

اطمینان حاصل کنید که پستانک ها به طور مرتب عوض می شوند و پس از تعویض شدن، آن ها را از نظر سلامت و یا زدگی ها بررسی کنید. هنگامی که کودک دندان های اولیه خود را در می آورد، شروع به جویدن سر پستانک می نماید و اگر بتواند سر آن را بکند، امکان خفگی بالقوه وجود دارد.

 

چرا استریل کردن بطری ها و سرپستانک ها مهم است؟

استریل کردن بطری برای نوزادان زیر یک سال توصیه می شود زیرا باکتری ها می توانند به راحتی در شیر باقی مانده روی شیشه یا سرپستانک رشد کنند. نوزادان در برابر این باکتری ها آسیب پذیرتر هستند. قبل از استریل کردن، تمام بطری ها و سرپستانک ها باید با دست یا در ماشین ظرفشویی شسته شوند. در صورت شست و شو با دست، به یک برس جداگانه برای تمیز کردن شیشه ها و سرپستانک ها نیاز دارید.